Cizrna s kuřecím masem na bylinkách 

Ingredience:
kuřecí prso
cizrna 1/2 hrníčku
bazalka, tymián
česnek 2 stroužky
grilovací koření
rajský protlak
2 větší mrkve
olivový olej
cibule

Postup:

1. Nakrájíme si kuřecí maso na kostičky, naložíme si maso se špetkou grilovacího koření, troškou olivového oleje, česnekem a nakonec posypeme bylinkami.

2. Cizrnu si necháme předem nabobtnat 10 - 12 hodin před vařením, nejlépe přes noc. :-) Druhý den uvaříme dle návodu. Na rozehřáté pánvi necháme zezlátnout cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dusíme do měkka.

3 Jakmile nám mrkev změkne přidáme rajský protlak, tymián a uvařenou cizrnu. Kuřecí maso osmahneme na pánv.i s troškou olivového oleje. :-) A máme hotovo.

Cizrna je luštěnina a říká se jí římský hrách nebo garbanzo. Pochází z oblasti Středního východu. Je to zdravá surovina a bývá součástí zdravých jídelníčků. Pravidelná konzumace cizrny zvyšuje obranyschopnost organismu, pročišťuje tělo a zlepšuje trávení, podporuje metabolismus, pomáhá při žaludečních problémech, funguje jako prevence proti rakovině či osteoporóze, snižuje cholesterol, normalizuje hladinu cukru v krvi, podporuje zdravý růst kostí, nehtů a zubů a mnoho dalšího. Cizrna má pozitivní účinky na lidské zdraví. Vláknina je přítomna až 17% a má nízký glykemický index. 

Přeji krásnou dobrou chuť... :-) 

Katrin ♥